Välkommen till MultiPvP | Multistaden

Play.MultiPvP.se ● Multistaden.se

Register Logga in

Regler Multistaden Serverregler

Status
Ej öppet för ytterligare svar.

Philip

Ägare
Personalmedlem
Ägare
Meddelanden
3,192
Ratings
556 2 7
Poäng
83
Thread starter Admin #1
1601587679155.png
1601589014430.png

Utöver Grundreglerna, så har vi på servern Multistaden reglerna gällande servern. Dessa regler är extremt viktiga att ha koll på när man spelar här om man vill undvika onödiga avstängningar och vill fortsätta vara spelare på servern.

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

STEAMNAMN
Om du är Whitelistad måste du ha samma steamnamn som du har på Discord (& forumet). Ditt namn får inte innehålla konstiga symboler och du är ej tillåten att ha olämpliga namn som kan uppfattas kränkande.

BUGGAR
Om ni hittar någon bugg på servern ska detta rapporteras till staff omgående. Användning av buggar är strikt förbjudet och kan resultera i permanent avstängning.

DUPES
Att dupa pengar, vapen eller föremål på servern är helt och hållet förbjudet och är strikt granskat av staffs. Du som spelare är skyldig att meddela oss om dupen och om du använder den för att ge dig fördelar kommer det leda till att du blir permanent avstängd från servern. Ifall du hittar en dupe, se till att kontakta staff omgående och berätta inte runt den. Det kommer komma fram tillslut ändå.

MODDNING OCH TREDJEPART MJUKVARA
Att logga in på Multistaden med tredje parts mjukvara för att få fördelar över andra spelare eller ägna sig åt sabotage är strikt förbjudet. När du spelar på servern var noggrann med att du inte har något installerat för att slippa onödiga bans och onödigt strul. Att göra det kommer leda till permanent blacklistning från servern och automatiska bans hävs ej.

UNDVIKNING AV BANS
Att försöka undvika bans, t.ex. byta steamnamn och så vidare för att störa staff arbetet att kunna identifiera dig, eller att spela på andra steam kontom samtidigt som du är bannad på ditt ena kommer leda till att din ban går över till en klakesko ban, en klakesko ban hävs aldrig och ligger därmed på samma nivå som blacklist.

SKADA MOT SERVERN
Som spelare är det inte tillåtet att göra någonting, inom servern, eller utanför servern som gör skada mot servern, dess rykte eller i allmänhet. Att göra det leder till straff upp mot permanent blacklisting.

STADSKÖRNING
I trafiken på servern, när du kör ett fordon måste du köra på ett realistiskt sätt särskilt på befolkningstäta områden som centrum. Det vill säga det är inte tillåtet att köra orimliga hastigheter som aldrig skulle kunna hända i verkligheten, det är inte heller tillåtet att ignorera rödljus vid varje möjliga tillfälle utan man bör stanna på så många som möjligt. Är man utanför Polisstation eller om det är Polis/bil i närheten räknas det som grundregeln COPBAIT om man kör för fort eller mot rödljus vilket leder till avstängning.

SUNT FÖRNUFT
När du spelar på servern så är det en regel att spela utifrån så kallat "sunt förnuft". Det vi vill få fram med detta är att inom sitt RP så gör man inte saker man inte skulle gjort i verkligheten, eller som väldigt sällan händer utan det måste passande in i scenariot utifrån en realistisk ståndpunkt. Det kan handla bland annat om att man inte går fram och tafsar på någon helt plötsligt på en offentlig plats. Denna regel är väldigt bred och innehåller mycket saker som begränsningar vad man bör göra. Det viktigaste är att tänka på är att man inte ska göra saker man inte skulle göra verkligheten. Att inte spela utifrån sunt förnuft kommer leda till avstängning. Är man osäker på vad som ingår i detta bör man ta rådgivning från staff innan spelande.

RASISM/NAZISM
Rasism och Nazism är strikt förbjudet både på servern och i discord.

UTRYCKNINGSFORDON
Uttryckningsfordon som Polisbilar, Ambulanser, Brandbilar och Securitas-fordon får endast användas i större scenarion. Dessa fordon får aldrig röras annars.

VAPEN
Endast kriminella gäng, eller företag med specialtillstånd får sälja vapen. Det är strikt förbjudet som spelare som ej är med i ett Whitelistat kriminellt gäng att sälja vapen.

CHATTEN
OOC
När man skriver i OOC får man inte starta diskussioner som kan leda till stora saker, detta kan vara till exempel större frågor som berör servern. Man får inte uttrycka åsikter där, utan det ska endast användas för okomplicerade frågor eller uttryck som inte skapar allt för stor uppmärksamhet eller diskussioner. Ha som huvudregel att det du skriver endast kommer kräva 1 svar som gör dig nöjd eller inte startar diskussioner. Du ska inte heller skriva angående något annat som passar i andra kanaler, det vill säga du skriver inte som din karaktär i OOC. Tänk på att alltid ha en god ton och respektera alla.
Twitter
Twitter som finns i Chatten är helt RP baserad. Därmed skriver du som din karaktär hela tiden, det vill säga där gäller alla RP regler. Du kan inte gå OOC utan allt som skrivs är inom din karaktär. När du skriver här, tänk precis som du gör när du RPar. Du är din karaktär. Inget annat är tillåtet där. Kriminalitet i alla former är strikt förbjudna i Twitter och att använda löjliga smekord som "vattenpistol, smörkniv" är ganska uppenbart vad du menar är inte heller tillåtet. Använd dig av KIK i din mobiltelefon istället som är anonymt.
Report
När du skriver i Report vänder du dig direkt till alla staffs. Du bör skriva i Report ifall du behöver akut hjälp eller om du ser någon bryta mot reglerna. I Report ska du inte heller skriva något som startar diskussioner eller t.ex. Kritik osv gällande hantering av dessa frågor. Du bör inte heller skriva större ärenden i Report. Detta ska hanteras i discord. Tänk på att inte spamma chatten, du kan skriva om samma ärende en gång mer ifall du inte får hjälp. Men spamma inte. Det irriterar staffs och fördröjer dess arbete.

LOOTA TJÄNSTEMÄN
Det är helt förbjudet att loota tjänstemän. I dessa ingår särskilt Poliser men också givetvis Ambulanspersonal och Räddningstjänst samt Securitas.

BLOCKET
När du säljer ett fordon på Blocket får fordonet inte kosta mer än pris på Bilfirman om fordonet inte innehåller någon extra trimning eller pimpning. Om fordonet är trimmat eller pimpat får fordonet som absolut max kosta dubbla priset av vad fordonet kostar att köpa på bilfirmorna. Du får endast sälja fordon dyrare än 2x om det finns en köpare som kan ta över fordonet direkt. Om inte så kommer vi ta bort fordonet permanent och du kommer bli av med det från ditt garage, pengar kommer inte heller ersättas. Du har blivit varnad.

CHEFANDE
När du är Chef över ett jobb, så ger detta dig ingen automatik rätt till pengarna som finns i företagskassan. Pengarna i företagskassan får endast röras i samråd tillsammans med Jobb-Ansvarig och då i syfte till bonusar. Att plocka ut pengar som chef utan samråd tillsammans med Jobb-Ansvarig är strikt förbjudet.

GREENZONE
Greenzones
Förutom detta har vi tydligörande kring greenzones. På dessa ställen nedan är skjutning eller våld ALDRIG tillåtet. Det är inte heller tillåtet att kidnappa, råna eller utföra några form kriminella aktiviteter. I Greenzones är det inte tillåtet att starta scenarion som leder till aggresion. Håll en sån god ton som möjligt och gör inte folk upprörda i onödan.
- Bilfirman (Marja-Lisa Hästberg Bil & Motor AB/Centrumbilfirman) & området runt omkring.
- Bilfirman (Gunillas Lyx & Superbilar AB/Strandbilfirman) & området runt omkring.
- Vianor
- Mekonomen
- Autoexperten som är en del av strandbilfirman.
- Taxifirman
- Polis stationen
- Sjukhuset
- Brand stationen
- Central garaget
- Arbetsförmedlingen
- Serverns spawnpunkter
- lasses mc


UTNYTTNING AV GREENZONES
Att använda Greenzones för att få fördelar i ett scenario, eller för att undvika ett scenario räknas som samma sak som grundregeln COMBAT LOG. Om du är i ett scenario som inte tolereras i en greenzone, innebär det att du inte kan ta dig till en greenzone. Att missbruka detta är strikt förbjudet och kommer resultera i avstängning. Vid större scenarion får scenariot fortsätta i greenzones, men det måste hållas inom hög RP och man ska tänka utifrån sunt förnuft. Det vill säga om man väl är på Polisstationen, så tar man inte fram vapen och skjuter någon i huvudet trots det är det som hade skett om man var på ett område utan sekretess.

FRITAGNINGAR
- För att få göra en fritagning från fängelset måste personen suttit i minst 60 dagar och även fått ett straff på minst 500 dagar
- För att få göra en fritagning från häktet måste personen vara anklagad för ett straff på minst 500 dagar
- Man får inte frita folk som åkt in i häktet förens dom sitter i fängelset


GISSLAN SCENARION
- Bankrån max 8 personer och där ingår gisslan
- Gisslan scenario med polisen max 6 personer och där ingår gisslan
- Butiksrån max 6 personer och där ingår gisslan


UTNYTTNING AV VISSA BILAR
Att använda sig utav Devel Sixteen som ett ''skydd'' för att få fördelar. Man får inte backa eller stå bakochfram och skjuta bakåt då du kan döda dem men de kan inte döda dig.
 
Last edited by a moderator:
Status
Ej öppet för ytterligare svar.